Weblog - Zorgverzekering Vergelijken

Bij de zorgverzekering geldt een verplichte eigen risico van 360 euro. Dit is wettelijk bepaald en geldt dus ook bij elke zorgverzekeraar. Hierdoor zult u dus altijd de eerste 360 euro die u aan zorgkosten besteed voor eigen rekening moeten nemen. Indien u al voor 360 euro verbruikt heeft zal de zorgverzekeraar de rest van de kosten vergoeden.

Overal eigen risico op?

Er is vaak een verwarring waarop het eigen risico eigenlijk van kracht is. Dit is geldig op alle zorg die in principe onder de basisverzekering valt, dus niet op de aanvullende verzekeringen. Indien u bijvoorbeeld de tandarts bezoekt of een fysiotherapeut dan geldt er niet eerst een eigen risico, gezien dit onder de aanvullende verzekeringen valt. Echter zijn er wel uitzonderingen nog, bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts kent ook geen eigen risico en zorgkosten voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Eigen risico verhogen

Indien u bijna nooit uw eigen risico verbruikt is het wellicht raadzaam na te denken om het eigen risico te verhogen. Hierdoor gaat u minder aan premie betalen, wat op jaarbasis een enorme korting op kan leveren. Wel dient u goed in het achterhoofd te houden indien u toch onverwacht extra zorg nodig heeft dat u het eigen risico bedrag zelf dient te bekostigen.