Weblog - Zorgverzekering Vergelijken

Weet u eigenlijk wel wat vrije zorgkeuze inhoudt bij een zorgverzekering. Het is niet per definitie standaard zo dat u vrije zorgkeuze heeft, dit is afhankelijk van de door u gekozen polis. Vrije zorgkeuze houdt in dat u vrij bent om te kiezen waar u zich laat behandelen. Echter bieden zorgverzekeraars niet altijd vrije zorgkeuze, hierdoor kan het ook voorkomen dat indien u perse naar een bepaalde zorgverlener wilt gaan dat u een gedeelte voor eigen rekening moet nemen.

Restitutie polis

Een restitutie polis houdt in dat u vrij bent om te kiezen voor welke zorgverlener dan ook. Indien u voor deze polis heeft gekozen hoeft u dus niet eerst na te gaan of uw zorgverzekeraar een contract met deze zorgverlener heeft. De behandeling zal gewoon vergoedt worden, uiteraard mits dit binnen de door u gekozen dekking valt. Echter is een restitutie polis doorgaans iets duurder in de maandelijkse kosten.

Natura polis

Naast de restitutie polis is er ook een natura polis, deze is doorgaans goedkoper. Hier is het de bedoeling dat u zich laat behandelen door een zorgverlener die gecontracteerd is bij uw zorgverzekeraar. Bij de meeste zorgverzekeraars heeft u ruime keuze, echter kan het voorkomen dat juist die ene niet gecontracteerd is. Bij een restitutie polis is het dan ook van belang dat u elk jaar weer nagaat of u terecht kunt bij eventuele gewenste zorgverleners.