Weblog - Zorgverzekering Vergelijken

Bent u benieuwd of het wat oplevert om zorgverzekeringen te vergelijken? Het antwoord is jazeker. Elk jaar kunt u overstappen van zorgverzekering, door over te stappen kunt u flink besparen op uw maandlasten. Een zorgverzekering vergelijken kan vele voordelen bieden, naast de premie verschillen de aanvullende pakketten ook sterk. Hierbij kunt u denken aan het aantal fysiotherapie lessen en de maximale vergoeding van tandartskosten.

Sommige consumenten denken dat de hoogte van de premie voor de zorgverzekering samenhangt met de zorgtoeslag. De zorgtoeslag is een bedrag wat consumenten eventueel terugkrijgen, hierdoor worden de mensen met lagere inkomens iets minder belast. U kunt uw zorgtoeslag berekenen om te bekijken hoeveel u precies terug kunt krijgen. Indien u zorgtoeslag terug krijgt doet u er alsnog verstandig aan zorgverzekeringen te vergelijken gezien dit dus los van elkaar staat.

Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Indien u alleen een basisverzekering wilt afsluiten kunt u eenvoudig vergelijken op de maandelijkse premie. Echter wanneer u aanvullend verzekert wilt zijn wordt dit vaak wat lastiger. Het ene aanvullende pakket is het ander niet, bovendien lopen deze pakketten per verzekeraar sterk uiteen. Daarom is het ook het beste om goed te kijken wat uw wensen wat betreft de dekking zijn en welke pakketten u per verzekeraar daarvoor nodig zou hebben. Maak daarna een optelsom wat u aan premie hiervoor moet gaan betalen en kijk op basis van deze gegevens waar u het goedkoopste uit bent.

Collectieve verzekeringen

Kunt u ook bij uw werkgever een zorgverzekering afsluiten tegen een lager tarief dan gewoonlijk? Neem deze optie dan zeker mee in uw vergelijking! Wellicht vindt u door deze optie wel de beste, maar ook de goedkoopste zorgverzekering.

Een collectieve zorgverzekering is in principe gewoon een particuliere verzekering, maar omdat uw werkgever afspraken heeft gemaakt met bepaalde partijen kan er een korting geboden worden. Het collectieve gedeelte heeft dus niks te maken met ziekte op de werkvloer. Daarvoor kan de werkgever aparte verzekeringen afsluiten, echter zijn deze behoorlijk prijzig en daardoor wordt hier niet door alle werkgevers voor gekozen. Maar wat nou als u te maken krijgt met een werknemer die langdurig of meerdere malen per jaar ziek is? Is uw werknemer lang ziek of wellicht vaak ziek en ziet u geen mogelijkheden om dit snel op te lossen? Bekijk dan de diverse procedures en trajecten die u in dit soort gevallen kunt ondernemen.

Vrije zorgkeuze

Doorgaans heeft u bij de goedkoopste zorgverzekeringen geen vrije zorgkeuze. De zorgverzekeraar heeft in dat geval met diverse zorgverleners afspraken gemaakt en bij deze zorgverleners kunt u dan ook terecht. Indien u voor een ander kiest dient u een gedeelte van de behandeling zelf te betalen, hierdoor noemen ze dit dan ook geen vrije zorgkeuze. Uiteraard is het ook mogelijk te kiezen voor een verzekeraar waar u wel volledige keuzevrijheid heeft. Echter zijn deze polissen vaak iets duurder. Desondanks kan dit toch uw wens zijn, ook bij deze polissen is het raadzaam de verschillende verzekeraars te vergelijken.